Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Urbani identiteti

Blok galerija: Izložba Eli Ainoska "Urbani identiteti", od 29. avgusta 2008. do 10. septembra 2008. godine. Otvaranje izložbe 29. avgusta 2008. u 19 h.

 


"Likovni opus Eli Ainoske omogućava misaonu rekonstrukciju procesa estetskog preobražavanja osećajnog zapažanja u intimnom lirski predatom ambijentu. Percepcija je najčešće fokusirana na arhitektonsku celovitost, koja preko procesa duhovne kontemplacije ostvaruje autonomnu egzistenciju objekta sa nostalgičnom evokacijom na neko prošlo vreme ili subjektivnu projekciju nekog predela iz imaginacije.

Grubim fakturisanjem površine razbija se razvodnjena letargičnost kolorita, dok jak crtež preko slobodnog ekspresivnog poteza, učvršćuje strukturu i definiše kompozicijsku celinu slike. Likovna sredstva koja su iskorišćena za stvaranje somnibularnog romatičnog osećanja, omogućavaju identičnu stilsku prepoznatljivost u većini dela. Okerasti tonovi i varijacije opstaju jedino preko suptilnih tonskih valera i svode kolorit na monohromiju i slici daju osećaj patine."


Jovanka Popova


Eli Ainoska je rođena 26. septembra 1980. u Makedoniji. Diplomirala je na fakultetu za likovne umetnosti u Skoplju, na odseku za slikarstvo sa konzervacijom i restauracijom, u klasi profesora Simona Šemova. Od 2007. je na postdiplomskim studijama za grafiku pod mentorstvom profesora Mirka Vujsića


Portfolio Blok galerija 


 


Datum objavljivanja: 29.08.2008.