Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Unutrašnjost spoljašnjosti

Izložba crteža Brankice Končarević pod nazivom "Unutrašnjost spoljašnjosti", otvara se 25. novembra u 19. časova u Galeriji Doma omladine Beograd. Izložba traje do 7. decembra.

 


Svojom četvrtom samostalnom izložbom umetnica Brankica Končarević se predstavlja beogradskoj publici serijom crteža. Šta je telo i šta je njegovo punjenje? Kakva je njegova forma? Na koji način telo ukida svoja biološka ograničenja i kako ih transformiše ponovo ispisujući svoju okolinu? Kako telo inkorporiše u vlastite telesne prostore spoljašnje objekte koji dopunjuju organsko telo ? To su neka od pitanja kojima se bavi Brankica Končarević u novoj seriji crteža, promišljajući odnose između unutrašnjosti i spoljašnjosti subjekta i načine na koje unutrašnjost konstituiše i prihvata sebe kao spoljašnjost.




Brankica Končarević je diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2000. godine. Tokom 2002-03. godine gostovala na Kunsthochschule u Berlinu. Magistrirala je na FLU u Beogradu 2005. izložbom "Working Girl" u galeriji FLU u Beogradu. Izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Samostalno je izlagala Slike u Kolarcu u Beogradu 2004. i crteže u Galeriji SULUJ u Beogradu 2007. godine.




Izložba traje do 7. decembra 2008. godine


 


 


Datum objavljivanja: 18.11.2008.