Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnost u Vojvodini danas

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak 15. jula 2008. godine u 20 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Slika stanja - stanja slike“. Ova postavka obuhvata tridesetak umetnika različite generacijske pripadnosti iz Vojvodine.Ova postavka obuhvata tridesetak umetnika različite generacijske pripadnosti iz Vojvodine, slikara koji u svojim slikarskim ostvarenjima nastoje da ostvare i sačuvaju konceptualnu i pikturalnu autentičnost slike a čija ostvarenja, na određeni način, reflektuju impulse tranzicijske stvarnosti. Autor izložbe je Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada. Ova izložba je prva u nizu serije izložbenih postavki predviđenih u okviru projekta „Umetnost u Vojvodini danas“ a koja će biti realizovana tokom narednih nekoliko meseci. Izvršni organizator je Galerija Bel Art.

 


Ova postavka obuhvata tridesetak umetnika različite generacijske pripadnosti iz Vojvodine, slikara koji u svojim slikarskim ostvarenjima nastoje da ostvare i sačuvaju konceptualnu i pikturalnu autentičnost slike a čija ostvarenja, na određeni način, reflektuju impulse tranzicijske stvarnosti. Autor izložbe je Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada. Ova izložba je prva u nizu serije izložbenih postavki predviđenih u okviru projekta "Umetnost u Vojvodini danas" a koja će biti realizovana tokom narednih nekoliko meseci.  Izvršni organizator je Galerija Bel Art.


Serija izložbi s naslovom Umetnost u Vojvodini danas, osmišljena je s namerom da se načini pregled aktuelnih pojava u savremenoj vojvođanskoj umetnosti. Ovaj projekat je inicirao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Vojvodine a predviđeno je da se, od kraja maja pa sve do kraja novembra ove godine, u deset vojvođanskih gradova (Šid, Sremska Mitrovica, Inđija, Zrenjanin, Kikinda, Vršac, Sombor, Subotica, Bačka Topola i Novi Sad) priredi niz izložbenih postavki na kojima bi se sagledale najkarakterističnija ostvarenja slikarstva na savremenoj umetničkoj sceni u pokrajini.


Umetnost u Vojvodini danas je zamišljena kao svojevrsna "izložba u procesu" jer će se, od grada do grada, od galerije do galerije, postavke menjati. Tako će se ovim projektom obuhvatiti radovi učesnika aktuelne umetničke scene u najširem koncepcijskom, tematskom i medijskom dijapazonu. Na kraju ove akcije Galerija Bel art će izdati katalog u kojem će biti objedinjene sve izložbe i svi autori. Taj katalog će zbog toga predstavljati sintetički pregled najaktuelnijih tendencija i pojava u savremenoj slikarskoj umetnosti u Vojvodini.


Izložba u Zrenjaninu će trajati do 10. avgusta 2008. godine.


 


Datum objavljivanja: 04.07.2008.