Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnost Marka Čelebonovića u četvrtoj deceniji 20. veka

Ove godine biće otvorena izložba Umetnost Marka Čelebonovića u četvrtoj deceniji 20. veka zasnovana na master radu msr Sofije Milenković.


 


Realizaciju izložbenog projekta omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine. Organizacija izložbe zasnovana je na saradnji sa brojnim institucijama i pojedincima, kao i privatnim kolekcionarima koji su, pozajmicom dela i arhivskog materijala, doprineli njenom ostvarenju. 


Izložba traje od 7. novembra 2019. do 26. januara 2020. godine, uz bogat i raznovrstan program, u vidu autorskih tumačenja, predavanja, projekcija, kao i kretivnih i radionica namenjenih deci sa tumačem na znakovni jezik.





Program izložbe

UMETNOST MARKA ČELEBONOVIĆA

U ČETVRTOJ DECENIJI 20. VEKA

tokom novembra:



Filmsko veče

„Savremenici: Marko Čelebonović“



Četvrtak, 14. novembar, 19 časova

U okviru pratećeg programa izložbe biće održana projekcija dokumentarne emisije „Marko Čelebonović“ iz serijala Savremenici, kao prilika da se u filmskoj formi sagleda stvaralački put umetnika.



Autorsko tumačenje izložbe

povodom obeležavanja godišnjice rođenja Marka Čelebonovića

(22. novembar 1902 – 23. jul 1986)

Predavač: Msr Sofija Milenković



Petak, 22. novembar, 17 časova

Izložba je posvećena segmentu opusa Marka Čelebonovića u kome dolazi do sazrevanja njegove umetničke prakse i izraza, o čemu će govoriti autorka izložbe, povodom obeležavanja godišnjice rođenja umetnika.


 



Datum objavljivanja: 28.10.2019.