Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnost i ljudska prava

DAH Teatar realizuje drugi po redu festival „Umetnost i ljudska prava“ u Srbiji. Festival počinje 24. i traje do 27. februara, a zamišljen je kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava, prava svih živih bića kao i razvoj te ideje u SrbijI.

 




Ovogodišnje izdanje ima podnaslov „Umetnost u akciji“ sa ciljem da podstakne i osnaži građane/ke da preuzmu aktivnu ulogu u promenama u svojim zajednicama, da se umetnici i branitelji ljudskih prava povežu između sebe ali i sa širom zajednicom. Festival uključuje pojedince i organizacije koji rade na međunarodnoj sceni i u našoj zemlji, komunicira sa građanima/kama, oživljava zajednice i povezuje različitosti.



Na programu su: radionice, instalacija, predstave, koncerti, razgovori, konferencija „Umetnost i kultura u afirmisanju ljudskih prava”, filmska premijera i promocije knjige.

Učesnici festivala dolaze u Beograd iz Španije, Izraela, Crne Gore, Kosova, Irske i Srbije, a onlajn će nam se pridružiti i predstaviti svoj rad umetnici iz Irana, Belgije i Brazila.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Parobrod, galerija N.EON, Dorćol Platz, Mestašce, Zadužbina Ilije M. Kolarca, KROKODIL i Narodno pozorište u Beogradu uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.



Program festivala

https://dahteatarcentar.com/festivali/festival-umetnost-i-ljudska-prava/

Festival je podržan od strane Međunarodnog fonda za pomoć nemačkog saveznog ministarstva inostranih poslova Gete-Instituta, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, ambasade Izraela, internacionalne mreže ITAC – Climate Impact, Austrijskog saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove.

 


 


Datum objavljivanja: 01.02.2022.