Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnost do kraja

Promocija knjige Laserskog samita jeftine grafike pod nazivom UMETNOST DO KRAJA biće održana u Kulturnom centru GRAD, u utorak, 12. juna od 19. časova!


 


Konačno! Melem na ranu našeg napaćenog esnafa! UMETNOST DO KRAJA! Na nešto više od 200 strana ova knjiga će poslužiti kao jasan kompas mladim dezorijentisanim kreativcima da shvate da kombinovanje komercijalnog rada i umetničke delatnosti može da bude mnogo smislenije nego što se to u prvi mah čini.



Knjiga obuhvata radove dizajnera, ilustratora i grafifičkih dizajnera koji su učestvovali na trećem Laserskom samitu održanom u Beogradu proleća 2011. godine pod sloganom Umetnost do kraja!.  Kroz knjigu je prikazano 136 radova učesnika Laserskog samita i 20 info grafika, i predstavlja uvid u ono što je domaća dizajnerska scena trenutno, ili barem ono što bi htela da bude. Svi oni koji su na bilo koji način učestvovali u projektu Laserski samit jeftine grafike neka dođu na promociju jer ih tamo čeka primerak knjige!



Prva tri Laserska samita (sveto lasersko trojstvo) su sa uspehom održana u Beogradu, a u septembru 2011. godine izložba je održana u Ljubljani i početkom aprila 2012. sa velikim uspehom u Berlinu. Partnerstvo sa kompanijom Dunav papir (http://www.dunavpapir.rs/) je omogućilo da na papiru marke CORE bude oštampana druga po redu knjiga Laserskog samita, dok je štamparija Altanova zaslužna za kvalitet štampe i produkcije same knjige.





"Ova knjiga je nastajala u periodu prekovremenog rada. Kad se radni dan završi, kad telefoni utihnu, kad poslednji i-mejl, poput goluba pismonoše doleti u naš i-mejl akaunt, sa nekom ispravkicom vezanom za tekući komercijalni projekat, tad je uglavnom počinjao rad na ovoj knjizi. Ovako neobičan proces rada, u sprezi sa sadržajem knjige, doveo nas je do zaključka da suština kreativnog potencijala većine ovih ljudi čiji su radovi sadržani u ovoj knjizi leži u balansiranju između rada na tržištu i podmirivanja ličnih kreativnih aspiracija. Čini se kao da ta načelno bezizlazna situacija generiše visok stepen lucidnosti što se da videti u stranama koje slede. Jer ne kaže za džabe naš napaćeni narod, a narod zna najbolje: bez komercijale, ne bi ni andergraunda!"



Inicijatori i realizatori ovog projekta koji je presudan za opšti preporod društva kao takvog,  jesu dizajn kolektiv TURBOSUTRA i dizajn studio METAKLINIKA.



www.laserskisamit.com/

www.gradbeograd.eu


 



Datum objavljivanja: 11.06.2012.