Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnost davanja

Niš, 30. oktobar 2008 – Na konferenciji za štampu organizovanoj u Gradskoj kući u Nišu, potpisan je Memorandum o saradnji između grada Niša i
projekta "Umetnost davanja”.

 


Memorandum su potpisali u ime Skupštine Grada Niša Gradonačelnik Miloš Simonović i u ime projekta "Umetnost davanja" Ljiljana Milanović, koordinator projekta. Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su predstavnici DIN "Fabrike duvana" a.d. Niš, u sastavu Filip Moris Internešenela (DIN Filip Moris), predstavnici organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom, kao i  gradskih institucija i niških firmi koje podržavaju projekat od početka realizacije.


U svečanom obraćanju prisutnim zvanicama, gospodin Simonović je istakao važnost uspostavljanja saradnje između Grada i projekta "Umetnost davanja" u cilju oživljavanja lokalne kulturne scene grada Niša i podsticanja ulaganja biznis sfere u umetnost i kulturu grada Niša. Takođe, gradonačelnik Niša je pohvalio dosadašnje angažovanje kompanije DIN Filip Moris u razvoju lokalne zajednice istakavši da je ova kompanija pravi primer ostalim privrednim subjektima u delu društveno odgovornog poslovanja.


Koordinator projekta Ljiljana Milanović je istakla da je potpisivanje Memoranduma veliko priznanje za dosadašnji rad i izrazila nadu da će pomoć grada, Ministarstva kulture Republike Srbije i svih dosadašnjih i budućih donatora i partnera biti značajan impuls budućem angažovanju projekta "Umetnost davanja" na  oplemenjivanju kulturnog života grada Niša i uspešnog prožimanja njegove kulturne i privredne sfere.


Dobrotvorno-kulturni projekat "Umetnost davanja" sprovodi se u Nišu od aprila 2006. godine uz finansijsku podršku DIN Filip Morisa. Ovaj jedinstveni projekat kulture odlikuje se organizovanjem vrhunskih kulturnih i umetničkih događaja u Nišu uz istovremenu primenu koncepta savremenog dobrotvornog prikupljanja sredstava, gde posetioci događaja i donatori projekta kupovinom karata doprinose sakupljanju sredstava koja se koriste za rešavanje konkretnih problema u Nišu u skladu sa prioritetima koje građani definišu u sprovedenim anketama.


Do danas, sredstvima prikupljenim kroz projekat "Umetnost davanja" pomognuta je obnova Niškog porodilišta, postavljanje dečijeg igrališta u niškoj Tvrđavi, kupovina sportskih mobilijara za igrališta u 12 osnovnih škola u Nišu, kupovina specijalnog vozila za udruženja za osobe sa invaliditetom, pomoć parovima bez dece u lečenju steriliteta.


 


Datum objavljivanja: 31.10.2008.