Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnički kamp - Kosjerić

Ovogodišnji kamp okuplja trideset učesnika koji dolaze iz Švajcarske, Meksika, Belgije, Rusije, Južne Koreje, Srbije, Nemačke, Poljske, Francuske, Mađarske, Kipra, Ukrajine, Livtanije, Italije i Finske. Učesnici će biti raspoređeni u pet radionica: teatar, radionica vizuelne umetnosti (Artburg hill), radionica murala i grafita (Street galleries), muzička radionica i dečija radionica u kojoj će učestvovati deca iz Kosjerića.


 


Cilj radionice vizuelne umetnosti je kreiranje stalne izložbe umetničkih instalacija na različitim lokacijama u gradu. Učesnici ove radionice ce kroz svoja dela predstaviti gradaciju/degradaciju ljudske duše kroz životne etape. Radionica murala i grafita podrazumeva ulepšavanje grada intervencijama u otvorenom prostoru. Osnovni cilj jeste predstavljanje nove forme izražavanja i popularisanje umetnosti grafita kroz interakciju sa mladim ljudima. Pozorišna radionica ce serijama specifičnih tehnika i improvizacijom istraživati mogucnosti kreiranja predstava u svakodnevnim životnim situacijama (na klupi u parku, u restoranu…). Muzička radionica se bazira na interakciji i široj komunikaciji sa drugim radionicama. Naime, polaznici muzičke radionice će komponovati i izvoditi muziku u kombinaciji sa video materijalima, improvizovaće sa polaznicima pozorišne radionice, napraviće muziku povezanu sa muralima i grafitima i svoje kompozicije izvoditi na različitim lokacijama u gradu.



Takođe, za vreme kampa je planirano niz dešavanja: rok koncert, internacionalno veče, maskenbal, ulični karneval, izlet...Pomoć za realizaciju kampa dali su Ministarstvo omladine i sporta, Mladi istraživači Srbije, Skupština opštine Kosjerić i galerija O3one. Nadamo se da ćete odgovoriti na naš poziv i time doprineti uspešnijem promovisanju multikulturalizma i afirmaciji umetnosti mladih.


 


 



Datum objavljivanja: 25.07.2008.