Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Umetnički centar UBSM

Otvaranje izložbe Rade Rusić, Milene Milosavljević i Bogdana Đorića u Umetničkom centru UBSM (Bulevar kralja Aleksandra 71), 25. septembra u 18h. Izložba slika mladih umetnika održava se do 20. oktobra 2008.

 


Rada Rusić, Milena Milosavljević i Bogdan Đorić su studenti slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Njihova izložba pripada nizu izložbi koja ima za cilj da predstavi radove najtalentovanijih studenata umetnosti.


Milena Milosavljević je rođena 1986. u Novom Pazaru. Završila treću godinu na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Izlagala je na studentskim i drugim grupnim izložbama.Studentska izložba crteža Dom omladine; Izložba I kolonije Putevi Save Šumanovića Šid; Izložba I kolonije u Sent Andreji - Mađarska-.


Rada Rusić je rođena 1976. u Kninu. Studirala je dve godine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Od 2005. studira na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Gordana Nikolića. Živi i radi u Beogradu.Učestvovala je na završnim izložbama studenata u okviru fakulteta. 2006. izlagala u Domu kulture Studentski grad uciklusu "Profesor i njegovi studenti" - profesor Saša Filipović.


Bogdan Đorić je rođen 1983. u Zrenjaninu. Završio je Srednju školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu. Trenutno je na IV godini Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi slikara profesora Gordana Nikolića. Izlagao je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.


 


 


Datum objavljivanja: 24.09.2008.