Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

ULUPUDS

Ingrid Huljev otvara izložbu Linija3 u Maloj galeriji ULUPUDS-a, 6. maja u 18h. Izložba traje do 24. maja.


 


Ingrid Huljev diplomirala je 1977. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na katedri za kostim.Radi kao modni dizajner u oblasti ženske, dečije i muške, kožne konfekcije i trikotaže. Član je ULUPUDS-a  Beograd, a 2004. godine postala je član ETN (European Textile Network).



Od 2002. godine, u zvanju docenta, radi na odseku za Kostim, predmet Savremeno odevanje, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Tokom svoje dugogodišnje karijere ostvarila je uspešnu saradnju sa poznatim domaćim konfekcijskim kućama Kluz i sarajevskim Alhos-om, kao i sa Centrotekstilom iz Beograda. Angažovana je od strane Olimpijskog komiteta u Sarajevu na izradi idejnih rešenja i službene odeće za učesnike 14. Zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu. Uređivala je modnu rubriku nedeljnika Sarajevski svet, a svoje modne priloge objavljivala je u Bazar-u i modnom časopisu Maneken iz Ljubljane.



Ingrid Huljev je dobitnik velikog broja prestižnih nagrada i priznanja, od kojih su najznačajniji Zlatno Lane na Međunarodnom sajmu odevanja Moda u svetu 1982. i  1983. godine, Prsten Zlatna Košuta 1990. godine, Zlatna Košuta 1995. i 1996. godine. Ingrid je dobitnik velikog broja plaketa ULUPUDS-a.


 



Datum objavljivanja: 05.05.2008.