Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ulično vaspitanje u galeriji

Niz elemenata sa skulpturskih ostvarenja, koje je Marko Crnobnja predstavio tokom manifestacije Ulica otvorenog srca, pretvoriće se u jednu dramsku scenu koju je verovatno veliki broj roditelja već doživeo.


 


U prostoru Arte Galerije, Svetogorska 29, od 23. januara do 15. februara održaće se izložba "Ulično vaspitanje"  na kojoj će biti izložena edukativna skulptura koja predstavlja pokušaj da se sa decom i roditeljima komunicira univerzalnim jezikom.


"Naviknuti da nam ulica donosi brigu i zlo, ulično vaspitanje je dobilo epitet lošeg vaspitanja. Podstaknut činjenicom da se na ulici nalaze i vršnjaci moje dece, koja se aktivno vaspitavaju na ulici, napravio sam seriju skulptura koje za cilj imaju povezivanje dve kulture vaspitanja, uličnog i kućnog (porodičnog). Oba su puna mana, ali i vrlina", navodi umetnik.


Scene koje Crnobrnja prikazuje su standardne slike koje se vezuju za odrastanje, a kada ih ugledamo, uglavnom okrećemo glavu. Kako autor kaže "ova izložba je poziv na saosećanje".


Materijal koji najčešće Marko koristi je drvo jer je u skladu sa poetikom koncepta kojim se bavi, "Pružalo je poruku da je toplo i nekako dostupno, kao što drvene igračke znaju kod nekog da proizvedu setu."



Datum objavljivanja: 21.01.2009.