Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ulična galerija

Sedmi međunarodni umetnički kamp - Kosjerić, održava se od 1. do 15. avgusta, a učesnici će biti raspoređeni u pet radionica: teatar (Performing arts), radionicu vizuelne umetnosti (Artburg hill), radionicu murala i grafita (Street galleries), muzičku radionicu (Sounding) i dečju radionicu u kojoj će učestvovati deca iz Kosjerića.


 


Kako je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji u Ozonu, ovog leta, kamp se realizuje od 1. do 15. avgusta i okuplja 30 učesnika koji dolaze iz Švajcarske, Meksika, Belgije, Rusije, Južne Koreje, Srbije, Nemačke, Poljske, Francuske, Mađarske, Kipra, Ukrajine, Italije, Litvanije i Finske. Ciljeve i značaj, kao i programsku šemu ovogodišnjeg kampa predstavili su Jelena Radenković, u ime K-town group, Irena Popović, lider muzičke radionice, Srđan Žagar, lider radionice vizuelne umetnosti i Vladan Avramović, lider pozorišne radionice.


Za vreme trajanja kampa, najavljeno je niz dešavanja. Između ostalog, 3. avgusta će biti organizovan rok koncert na kome će nastupiti beogradska grupa Vroom, Bloom (Valjevo) i  Trapa tuc (Arilje), zatim 6. internacionalno veče na glavnoj ulici u Kosjeriću, 13. avgusta završni program u Kosjeriću, a 15.avgusta završni program u Beogradu.


Do sada je, povodom proteklih 6 kampova, Kosjerić posetilo 150 mladih iz 32 zemlje sveta. Za ciljeve svog projekta K-Town Group je postavio razmenu među različitim kulturama, afirmaciju stvaralaštva mladih, afirmisanje kulturnih potencijala zajednice, kao i promociju i opšti razvoj grada.


 



Datum objavljivanja: 29.07.2008.