Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

U plastičnoj bašti

Nesvakidašnja audio-vizuelna instalacija Dragane Pešić je sastavljena od plastične trave i plastičnog cveća, kolaža i senzorima kontrolisanog zvuka. Načinjena je za posetioce kulture i umetnosti koji imaju želju da se opuste i zabave u auli sintetičke oaze.

 


Umetnica definiše naš svet kao svet surogata. Ona kaže: "Mi živimo u svetu surogata.Sami sebi stvaramo "veštački raj", jer ko još ima vremena da sačeka "nebeski"."Odabrana plastika i senzorima pokretani zvukovi sugerišu otvoreni prostor "prave" bašte, a ustvari su samo pogled kroz prozor graničnih polja savremenog umetničkog delovanja.





Umetnicu Draganu Pešić je domaća publika već imala prilike da upozna, ona od 1998. godine učestvuje i organizuje grupne i samostalne izložbe. Dragana Pešić je proteklih godina aktivno izlagala je u većini zemalja bivše Jugoslavije, Nemačkoj i SAD. Nakon diplomiranja na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i započetih

postdiplomskih studija na istom, Dragana upisuje Univerzitet umetnosti u Sarbrikenu, Nemačka (University of Arts, Saarbrücken, Germany), gde diplomira 2007. godine na odseku "Mixed media". Dragana Pešić je rođena 1971. godine u Beogradu, trenutno živi i radi u Sarbrikenu. Izložba traje do 27. jula 2008.


 



 


Datum objavljivanja: 10.07.2008.