Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

U ogledalu...dođi i ogledaj se

Izložba 34 salon arhitekture najprestižnija smotra domaće arhitekture sa sloganom "U ogledalu...dođi i ogledaj se", 28. mart - 30. april 2012. Мuzej primenjene umetnosti , Vuka Karadžića 18.


 


Kustos Salona: mr Ljiljana Miletić Abramović



KNAUF i Salon arhitekture pozivaju vas na



After Party  19:30-23:30



Playground, Topličin venac, (preko puta MPU)




 U ogledalu... Dođi i ogledaj se... je slogan 34. Salon arhitekture koji će se održati u Muzeju primenjene umetnosti od  28. marta do 30. aprila 2012.



Već više od trideset godina prolećni meseci mart i april protiču u znaku Salona arhitekture koji je prvorazredni arhitektonski i kulturni događaj u našoj sredini i



svojevrsno “ogledalo” različitih arhitektonskih dostignuća i traganja. Ova atraktivna i renomirana manifestacija okuplja arhitekte iz zemlje, regije i inostranstva i afirmiše izabranu sliku savremene arhitektonske scene, usmeravajući našu pažnju na ono što je važno i na ono (u arhitekturi) što je dobro urađeno. Salon svake godine u svom pratećem programu predstavlja veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, otvara brojne teme bitne za savremenu arhitekturu i društvo, animira studentsku i drugu zainteresovanu publiku u okviru eksperimentalnih i edukativnih radionica i daje šansu za razmenu iskustava.



Žiri koji se sastoji od uglednih domaćih i internacionalnih profesionalaca,Vladan Đokić, Vasa Perović, Maria Hellström Reiner, Vladimir Lojanica i Ajla Selenić, dodeliće prestižni Grand Prix kao i nagrade po kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment i istraživanje, gost, publikacije. Kustos Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i v.d. direktor MPU.


www.mpu.rs.


 


 





 


Datum objavljivanja: 29.03.2012.