Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Turoristička agencija/ekskurzija

Ekskurzija ''Aktivizam u Pančevu (1988-2008) '' mapira neke od aktivističkih akcija realizovanih u periodu od 1988 do 2008 godine na strateškim mestima u javnom prostoru (na ulicama) grada Pančeva.

 


Elektrika

program:

TURORISTITIČKA AGENCIJA/EKSKURZIJA: Aktivizam u Pančevu (1988-2008)

Autorka programa i vodičica ekskurzije: Ana Vilenica

22. mart 2009. godine od 15:00-18:00 časova




Opis programa:


Turoristička Agencija je otvorena platforma za turorističko društvno delovanje iz oblasti umetnosti i kulture. Turorizam je strategija iznenadne infiltracije, prepada ili zaposedanja medijskog prostora

turizma koji funkcioniše na gotovo identičan način kao bilo koji drugi masovni medij (radio, televizija, novine...) koji kroz svoju javnu delatnost omogućava protok informacija. Cilj rada Turorističke agencije

jeste uvođenje određenih diskontinuiteta u svakodnevicu kroz praksu politike postavljanja pitanja koja se bavi  zadatim i dominantnim oblicima proizvodnje života.

Ekskurzija ''Aktivizam u Pančevu (1988-2008)'' mapira neke od aktivističkih akcija realizovanih u periodu od 1988 do 2008 godine na strateškim mestima u javnom prostoru (na ulicama) grada Pančeva. Namera ove ekskurzije je da interveniše u pisanje istorije grada materijalističkom istorizacijom ili reaktivacijom i reprodukcijom priče o društveno marginalizovanim produkcijama (ekološki aktivizam, mirovni aktivizam, feministički aktivizam) koje aktivno učestvuju u proizvodnji društvenih odnosa. Takođe, njena namera jeste i da reartikuliše  ove prakse u odnosu na savremeni teorijski diskurs o aktivizmima. Takav način njihove kontekstualizacije vodi ka koncipiranju pitanja ''kakav nam je aktivizam potreban danas?''.


Satnica:

15 h

Svečano otvaranje Turorističke agencije (uvodna reč Ana Vilenica)

Svečano otkrivanje roto-reklame sa logom Turorističke agencije i Galerije Elektrika

15 i 45 h

Polazak na ekskurziju Aktivizam u Pančevu (1988-2008)

16 i 45h

Dolazak na poslednju lokaciju Gerila park iza garaža u naselju Sodara

17 i 45

Zaključna reč

Koktel uz muziku

Završetak programa


 


Datum objavljivanja: 19.03.2009.