Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Trešnja Lovor Lešnik Zova Dud

Izložba Trešnja Lovor Lešnik Zova Dud predstavlja rezultat višemesečnog istraživanja na relaciji grad-ulica-sadašnjost-prošlost -ja. Izložba traje do 8. novembra u Galeriji ULUV-a, Bulevar Mihajla Pupina 9. Novi Sad.

 


Izloženi radovi: Jelene Stefanovske, Natalije Vladisavljević, Snežane Bulatović, Marine Sremački, Beate Perge, Marijane Šugić, Gorana Gostojića, Dejana Šuljana, Vuka Vukovića, Marka Bašice, Bojane Stojanović i Mihajla

Petrovića


Voditeljke: Tatjana Tucić i Nataša Murge-Savić ,Stručna saradnica: Dragana Galović,Supervizor: Saša Asentić




"Izložba Trešnja Lovor Lešnik Zova Dud predstavlja rezultat višemesečnog istraživanja na relaciji grad-ulica-sadašnjost-prošlost -ja. U ovom kreativnom procesu bavili smo se ulicama u Novom Sadu koje su nekad nosile imena voća, povrća i začina. Rad smo otpočeli pronalaženjem tih ulica na današnjoj mapi Novog Sada. Otkrili smo da su to ulice Jovana Popovića, Nikolajevska, Dože Đerđa, Tihomira Ostojića i Đurđa Brankovića.  Zatim smo, kao grupa mladih istraživača obilazili mapirane lokacije i u potrazi za tragovima koji bi nam otkrili stara imena ulica, bavili smo se čitanjem grada na jedan za nas nov i zanimljiv način. Donosili smo ono što smo imali i znali o trešnji, lovoru, lešniku, zovi i dudu (priče, pesme, istorijske podatke, naša iskustva, fotografije, plodove, listove, sok, karamele...) i tako nanosili nove tragove na zidovima kuća, trotoaru, u hladovini, u krošnjama drveća, na vrućem letnjem vazhuhu, visokim kapijama, osamljenim trafikama, stepeništima, prašnjavim prozorima... Putem crteža, fotografije i teksta beležili smo svoje prisustvo i na taj način stvarali nove slike u kojima su se naši sveži tragovi preplitali sa postojećim tragovima vremena. Radovi koje smo izložili nastali su kroz likovne radionice, a Trešnjina, Lovorova, Lešnikova, Zovina i Dudova ulica oživele su, našim maštanjem i istraživanjem, novom bojom, ukusom, mirisom i izgledom."


 


Datum objavljivanja: 31.10.2008.