Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Travel Guides Gorana Micevskog

U petak, 5. marta u 20 časova u Gradskoj galeriji Požega, otvara se samostalna izložba autora Gorana Micevskog, pod nazivom, "Travel Guides". Izložba se može pogledati do 22. marta.

 


Travel Guides Gorana Micevskog obuhvata seriju fotografija urbanih i prirodnih pejzaža koje je autor snimio na putovanjima po različitim delovima sveta. S obzirom na kontekst vodiča koji ovi radovi konotiraju, uključuje se prisustvo teksta, kao komentara, upisanog direktno na svaku fotografiju, koji treba da familijarizuje posmatrača sa dalekim predelima. Institucija putokaza time se ne dovodi u vezu samo sa konkretnim, snimljenim putničkim prizorima, već ukazuje i na ono što je upisano u suštinu fotografskog medija, "na manjak koji traži izvesni nadomestak, na putokaz za upotrebu slika". Tekstualni komentari, medjutim, predstavljaju rečenice istrgnute iz razgovora, citate iz knjiga, fragmente sećanja, i uključuju posmatrača u neku od intersubjektivnih mreža, u srce produkcije smisla, a time i u registar raznih institucija i pratećih ideologija. Tako, In Belgrade, the capital of Serbia, you will most likely feel dizzy due to the hight illness.  (maramaida)


Goran Micevski je rođen 5.10.1977. Diplomirao 2004. fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Učestvovao na većem broju grupnih i samostalnih izložbi, u zemlji i inostranstvu.


Samostalne izložbe:


2010.    Travel Guides, Gradska galerija Požega, Požega


2009.    Finnish Report, Remont galerija, Beograd


2008.    Travel Guides, Artget galerija, Beograd


             Vreme egzila, čitaonica DKSG, Beograd


2005.    Dancing Footsteps (sa Gabrijelom Savićem Ra), VIP Art galerija, Beograd


2002.    Posredni pogled (sa Bojanom Romić), Artget galerija, Beograd


             I will survive, Wintergarten, Beč, Austrija


             Curtains, Dom Umenia, Bratislava, Slovačka


2001.    This Land, Wally Projects, Amsterdam, Holandija


2000.    Izlazak iz dana, Barutana, Beograd


             Atlas-Strah, Dom omladine, Beograd


 


Datum objavljivanja: 01.03.2010.