Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Transformation art / Branko Baćović

Izložba autora Branka Baćovića, "Transformation art - retrospektivna izložba 1999-2009", otvara se u Galeriji '73 u petak, 5. juna 2009. godine sa početkom u 20 časova.

 


Multimedijalni umetnik, fotograf, pesnik, muzičar (ex Oktobar 1864), glumac i dizajner u ljubljanskoj agenciji Informa Echo (www.informa-echo.si), rođen 1965. godine u Beogradu, na svojevrstan način otkriva svoj put  traganja za samim sobom i svojom misijom na Zemlji.




Transformisati stvari koje nas povređuju, zbunjuju, čine žalosnim ili zaustavljaju pozitivno doživljavanje darova života je inspirisalo autora da 1999. godine pokrene razvojni projekat Transformation art (www.transformation-art.com). Preko psihofotografika (kako je sam nazvao kombinaciju psiholoških poruka i fotografija grafički obrađenih na kompjuteru), fotografija, pesama i muzike, opisuje svoje unutarašnje sazrevanje koje se kalilo u razumevanju i prevazilaženju straha (podprojekt Trans-formation), traženju deteta u sebi (podprojekt Trans-formation 03) do preuzimanja odgovornosti za svoje misli, osećanja i postupke - za svoj život (podprojekt Erotic Transformation) .

U zadnjih deset godina je sarađivao sa nizom muzičara iz Srbije (Lj. Tomanović), Amerike (D. Holler) i Slovenije (B. Šaljić). Trenutno sarađuje sa muzičarom Zoranom Mosićem, koji je autor većine novijih muzičkih podloga za recitovanje pesama iz zbirki Transformation art.




Više informacija na www.transformation-art.com

Izložba će biti otvorena do 18.06.2009.


Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                    subotom od: 10 do 15 časova


Ulaz je besplatan


Portfolio Galerija '73


Datum objavljivanja: 05.06.2009.