Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Transfers

Izraelski fotograf Janiv Vaisa (Yaniv Waissa) prikazaće svoj rad beogradskoj publici. U eri digitalizacije fotografije, umetnik se vraća u prošlost prema tradicionalnoj fotografiji.Izložba traje do 15. jula.


Izraelski fotograf Janiv Vaisa (Yaniv Waissa) prikazaće svoj rad beogradskoj publici. U eri digitalizacije fotografije, umetnik se vraća u prošlost prema tradicionalnoj fotografiji. Koristeći  tehniku Polaroid Transfera Janiv stvara novu sliku, koja nema jasnu vezu sa stvarnošću u kojoj je nastala, kao ni sa vremenom, a ni sa mestom na kojem je nastala.



U svom radu, umetnik se približava ljudskoj vrsti koja je upoznala i previše patnje, a pri tom ne misli samo na istoriju Izraela i Jevreja.



"Krećem na put u nepoznato, ka ličnom i kolektivnom iskustvu - telom i duhom. U potrazi sam za onim trenutkom, kada pejzaži izgube na familijarnosti i postanu potpuno nepoznati predeli. U tom trenutku imam slobodu da istražujem nekada poznat predeo, kao da ga vidim prvi put. "         

                                                                                                              Yaniv  Waissa



Yaniv Waissa (1978) je fotograf koji živi i radi u Jerusalimu. Diplomirao na odseku za fotografiju i digitalne medije na Hadassah Univerzitetu u Jerusalimu. U svom radu, on istražuje teme kao što su opsesija, fantazija i sećanje. Radi i kao kustos na internacionalnim izložbama umetnika koji se bave polaroid tehnikom.


 



Datum objavljivanja: 04.07.2008.