Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Trajanje - Anka Burić / Miodrag Rogić

U četvrtak, 12. novembra u 19 časova u Čačku u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" otvara se izložba grafika pod nazivom, "Trajanje" umetnika , Anke Burić i Miodraga Rogića. Izložba traje do 5. decembra. Autor izložbe: Julka Marinković viši kustos UG Nadežda Petrović.

 


U Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" pre osam godina pokrenuta je godišnja izložba grafike sa ciljem da se ova umetnička disciplina javnosti predstavi na jedan dinamičan i edukativan  način. Koncept izložbe jeste dijaloški okvir gde se radovi dva umetnika različitih poetika i postupaka, često ekstremno različitih, postavljaju u aktivan dijaloški odnos, u kome i posetilac postaje značajan akter u polemici o tome šta jeste jezik savremene likovne prakse i šta sve čini prostranstva teritorije tog jezika u rasponu između klasičnog postupka i proširenih medija.


Ovogodišnjom osmom poredu izložbom biće predstavljene grafike Anke Burić, grafičara iz Podgorice, profesora na Fakultetu likovnih umetnosti u Cetinju i Miodraga Rogića, grafičara i slikara iz Beograda. Oba umetnika, prepoznatljiva po sintetičnom i škrtom grafičkom jezikusvedenih prizora i redukovanih sredstava, poslednjih godina rade u domenu graničnih područja medija .


Datum objavljivanja: 11.11.2009.