Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tragovi zločina i dokazi sreće

"Tragovi zločina i dokazi sreće"Jelene Aranđelović i Marije Aranđelović, otvaranje izložbe je u ponedeljak 19.juna u 19.h u Galeriji Suluj, Terazije 26, drugi sprat. Izložba traje do petka 30. juna.


 


Na izložbi će biti izložene slike veceg formata (120x180cm), kao i slike manjeg formata( 30x30cm i 10x5cm) poređane u poliptisima autora Jelene Aranđelović, kao i video rad Marije Aranđelović "Palais-Royal - Louvre du Louvre "u trajanju od 8 minuta nastalo u periodu dvomesečnog rezidencijalnog boravka u Parizu.



Čovek celog života traga za onim što je zaboravio ili pokušava da potisne ono čega ne želi da se seća. Naše sećanje nalik je slikama rađenim prema starim fotografijama: figure su tu, mizanscen je moguće upamtiti, pa, ipak, nešto nedostaje. Suprotno, posledice, dokaze užasnog događaja koji se odvio u prošlosti moguće je ukloniti ali on nikada neće biti zaboravljen. Odabir sadržaja koje imamo u svesti čini nas ljudima, stvorenjima naprednijim od svih drugih na našoj planeti. Takođe nas snabdeva oružjem za zverstva za kakva zveri nisu sposobne.



Jelena Aranđelović


 


 



                                                                             


Datum objavljivanja: 14.06.2017.