Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Total Art Sale

Od 18. do 30. decembra u Galeriji SULUJ biće održana grupna prodajna izložba slikara, grafičara, vajara i keramičara, izlagača Galerije.

 


Galerija SULUJ u toku godine ima dve izložbe prodajnog karaktera.To je  "Čuvarkuća", prigodno vezana za Uskršnje praznike i krajem godine, "Total Art Sale", uoči novogodišnjih praznika.Ovim grupnim izložbama, autorskog karaktera, Galerija pokušava da otvori mogućnost tržišne konzumacije umetničkih dela iz oblasi likovne i primenjene umetnosti , u okviru skromnog i gotovo nepostojećeg tržišta  umetničkim delima kod nas.


Naravno, cilj ovakvih akcija je popularizacija artefakata domaćih vizuelnih umetnika, koji su izlagali u našoj Galeriji.Da bi potencijalnu publiku /moguće kupce privukli, u skladu sa logikom tržišta, Galerija je svojim autoritetom, izdejstvovala najpristupačnije cene izloženih artefakata.Ovom izložbom,ona čini pokušaj da sondira pozicioniranje na realnom art marketu u Beogradu.

Ovom prilikom na izložbi će biti dostupni sledeći autori:

SLIKARSTVO: neodoljiva « Neba » Ranke Marković, enterijeri Jovanke Jelić - Mladenović i Andjele Ristić, romantično - urbane priče Milice i Dušice Žarković,Gordane Glušac, Aleksandre Smiljković ,Tanje Djokić,Jove Marinkovića.Naći će se tu i neodoljivi crteži Biljane Carić, Ivane Jerković Živić.Od grafičara će se pojaviti predstavnici srednje generacije Marko, Kalezić , Nadežda Markovski i Katarina Alempijević. Od vajara biće zastupljeni radovi Ivana Gračnera,Sanje Tomašević,  Željka Milovića i Predraga Gage Caranovića...svoju poziciju na izložbi ravnopravno će podeliti i njihovi dizajnirani komadi nameštaja, a oko sitnica će se pobrinuti umetnici oblikovanja keramike – Valentina Savić, Ljubica Jocić, Ivana Rackov, Jasmina Pejčić, Danijela Golubović i Igor Sabadoš.


 


 


Datum objavljivanja: 16.12.2008.