Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tok

U utorak 20. jula u 19:00 časova u galerijama ŠTAB i galeriji umetničke inicijative KVART BW, Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija, biće otvorena izložba skulptura “Tok”.

 



 


Na ovoj kolektivnoj  izložbi beogradska publika imaće priliku da vidi skulpture, objekte i do sada neizlagane radove na papiru i drvetu našeg čuvenog vajara i teoretičara Koste Bogdanovića. Svojim radovima predstaviće se i Kostin prijatelj, kolega i saradnik Marko Vukša, profesor na FPU, zajedno sa svojim studentima Kristinom Ivić, Pavlom Radovićem i Mihailom Kovačavićem.



Izložba “Tok” će biti otvorena do 07.08.2021. godine. Radno vreme galerija je svakog dana od 11 do 21h. Ulaz je slobodan.







Izložbom “TOK” želimo da naglasino univerzalnost i trajanje jedne umetničke ideje koja se vizuelno ostvarila u delima pet vajara, pripadnika tri različite generacije:  Koste Bogdanovića, Marka Vukše, Kristine Ivić, Pavla Radovića i Mihaila Kovačevića. Tok ove ideje, možemo pratiti gotovo pravolinijski, od Koste Bogdanovića, pripadnika najstarije generacije, u čijem je delu ona našla svoju plodnu genezu kroz intuitivno prepoznavanje i  kreativno prevođenje arhetipskih obrazaca u polje skulpture, preko Marka Vukše, Kostinog prijatelja i saradnika,  koji u svom estetskom izrazu, na savremen i originalan način čuva sećanja na poetiku i suptilnost Bogdanovićeve ideje i najzad radovima mladih vajara, Markovih studenata, Kristine, Pavla i Mihaila, u kojima se njen život dalje nastavlja.


 



Datum objavljivanja: 19.07.2021.