Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tihi život ptica neletača

U petak, 10. septembra u 19 časova u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53, održaće se promocija kataloga i svečano zatvaranje izložbe "Iz kaveza u kavez / tihi život ptica neletača", autorke Milice Crnobrnje Vukadinović.

 


Rad je osmišljen kao prostorni crtež. Transponovanje crteža biće izvedeno direktnom intervencijom na zidu u odabranim uglovima Galerije. Odgovarajući na raspored zidova, izbočina i uglova izlagačkog prostora dogodiće se iluzionističko oblikovanje postojećeg crteža. Treća dimenzija ovde je sugestija, nagoveštaj. Crtež kaveza u kojem se nalaze jedna živa i jedna mrtva ptičica-zeba prati i patern plesača u zlatnom.


Najnoviji rad Milice Crnobrnje Vukadinović (1975) "Iz kaveza, u kavez" je sled ranije izvedenih prostornih i galerijskih intervencija – ambijentalno svetlosni rad "Tunel" u Konkordiji u Vršcu (2000), digitlni printovi "Avioni" u nišama Defterdareve kapije na Kalemegdanu (2003), simulacija perspektive ''Muzičke kutije'' na zidu u Magacinu u Kraljevića Marka (2009). Diplomirala je i magistrirala na FLU u Beogradu u klasi prof Čedomira Vasića. Diplomirala na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u Beogradu. Dva puta nagradjivana nagradom »Ljubica Cuca Sokić« za intimni mali format. Izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi i umetničkim festivalima.


 


Datum objavljivanja: 10.09.2010.