Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

The Tropen collective

The Tropen collective - prezentacija umetnika u rezidencijalnom programu
četvrtak 20. februar 16h Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37. Novi Sad.

 



 


The Tropen collective koji čine umetnici Ivan Syrov, Fabian Widukind Penzkofer i Moritz Zemsch započeli su zajednički rad početkom 2019 godine. Njihove pojedinačne prakse dosežu od kustoskog rada do performativnih intervencija i događaja, kao i istraživanja zvuka i jezika.



 



Glavna praksa kolektiva fokusira se na interdisciplinarnom i projektno orijentisanom radu, koristeći pritom kvalitete različitosti i njenih konfrontacijskih aspekata. Ovaj pristup podrazumeva hibrid između istraživanja, umetničkog angažmana i kustoskih izazova, što rezultira intuitivnim i spontanim rešenjima. Tokom boravka u Novom Sadu, oni pokušavaju da implementiraju održivu međunarodnu mrežu različitih umetničkih polja organizovanjem intervencija u javnim prostorima. Mreža se manifestuje kroz umetnički rad koji će nastati upravo ispred zgrade MSUV.



 



Ivan Syrov (* 1985. u Moskvi, Rusija) umetnik je iz Štutgarta koji se bavi zvučnim, instalacijskim i performativnim metodama. Trenutno studira na Državnoj akademiji likovnih umetnosti, a učestvovao je i u nekoliko kustoskih projekata, kao I na izložbama širom Nemačke, Italije, Nizozemske i Srbije. Njegov se rad bazira na psihološkoj manipulaciji i društvenim strukturama koje oblikuje tehnologija.



Moritz Zemsch (* 1989. u Karlsrueu, Nemačka) je vizualni umetnik sa sedištem u Štutgartu, u Nemačkoj. Nakon studiranja lingvistike i nemačkog jezika u Potsdamu, pridružio se Akademiji likovnih umetnosti u Štutgartu 2017. godine. U svom radu, pored različitih projekata saradnje, istražuje društvene odnose u okvirima svakodnevnog života.



Fabian Widukind Penzkofer (* 1991. u Šorndorfu, Nemačka) bavi se likovnom umetnošću i pisanjem. Od 2017. studira na Akademiji likovnih umetnosti u Štutgartu. Rad u okviru različitih vrsta saradnji veoma je važan element njegovog rada. Učestvovao je na izložbama u Nemačkoj, Srbiji, Austriji i Bugarskoj.



 

https://www.facebook.com/events/789984344745659/


 


 



Datum objavljivanja: 18.02.2020.