Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Težina Oslobađanje San

U utorak, 16. juna 2009. godine u 19 časova u Galeriji savremene umetnosti Smederevo na Trgu Republike, otvara se izložba "Težina Oslobađanje San", kojom se predstavljaju mladi umetnici: Mia Nikolić, Branko Milanović i Ivan Jeremić. Izložba će trajati do 13. jula.

 


Tri mlada autora Mia Nikolić, Branko Milanović i Ivan Jeremić predstaviće se smederevskoj publici svojim skulpturama rađenim u klasičnim materijalima (metal, drvo, kamen), ali skulpturama koje odišu svežinom, originalnošću i ozbiljnošću u umetničkom postupku. Već dokazani kao tim, svoje različite poetike i pristupe vešto uklapaju u jedinstveni likovni doživljaj. Pored skulptura na izložbi će biti prikazan i jedan video rad.


Mia Nikolić

Rođena 1984. u Beogradu. Obrazovanje: Fakultet Primenjene Umetnosti, odsek primenjeno vajarstvo. Učestvovala na brojnim izložbama i kolonijama u zemlji i inostranstvu.

                     

Branko Milanović

Rođen 1984.god. u Kraljevu. 2009. diplomirao na Fakultetu Primenjenih Umetnosti, odsek vajarstvo. Učestvovao na brojnim izložbama i vajarskim kolonijama.


Ivan Jeremić

Rođen 1979.god. u Smederevu. Upisao 2004. godine Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu, odsek- Primenjeno vajarstvo. Diplomirao 2008. godine. Status "kandidat-član" ULUPUDS-a od 2008. godine. Učestvovao na brojnim kolonijama i kolektivnim izložbama.


Ovom izložbom Galerija savremene umetnosti počinje novu izlagačku sezonu.


 


Datum objavljivanja: 12.06.2009.