Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

TERRA

Internacionalni Simpozijum skulpture u terakoti “TERRA”, osnovan je i prvi put održan 1982. godine, a održava se svake godine od 1. do 31. jula na starom pogonu II IGM “Toza Marković”, u objektu koji je sagradjen 1895. godine.


 


Do sada je na Simpozijumu učestvovalo oko 360 vajara iz zemlje i inostranstva. Na Simpozijumu "TERRA" su boravili i stvarali umetnici iz SCG, Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije, Holandije, Italije, Francuske, Norveške, Škotske, Austrije, Engleske, Turske, Nemačke, Grčke, Rumunije, Češke Republike, Bugarske, Danske, Izraela, Španije, SAD, Meksika Perua, Argentine, Indije, Bangladeša, Južne Koreje i Japana.


U fundusu Simpozijuma ''TERRA'' nalazi se oko 1000 skulptura. Određen broj skulptura je postavljen u prostoru starog pogona II, u parkovima IGM ''Toza Marković'', u zgradi SO Kikinda, na gradskom trgu i  stalnoj  postavci gradskog Muzeja. U Veneciji je postavljeno  pet, a u Beogradu jedna velika skulptura  iz kolekcije Simpozijuma TERRA. Simpozijum ''TERRA'' je osim na godišnjim izložbama prezentovan i na brojnim izložbama u mnogim gradovima.


Izložbe su održavane u Veneciji, Parizu, Temišvaru, Sarajevu, Ljubljani, Banja Luci, Beogradu, Novom Sadu i Baru.


Na ovogodišnjem simpozijumu učestvuje pet vajara:

1. Noriko Shibata - Japan

2. Cristian Vigliarolo - Italija

3. Faisal Sayed Ahmed Ahmed Sayed Ahmed Al Kaser - Egipat

4. Tomislav Todorović - Srbija

5. Radomir Branisavljević - Srbija


Simpozijum TERRA počinje 01. Jula i traje do 31. Jula 2008. Svečano otvaranje simpozijuma  odigraće se u nedelju, 06. Jula u 20,00h, u galeriji TERRA, otvaranjem izložbe prošlogodišnjeg saziva.


 



Datum objavljivanja: 01.07.2008.