Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Terakote Kolje Milunovića

Samostalna izložba Kolje Milunovića "Terakote“ skulpture sa internacionalnog simpozijuma skulpture u terakoti „Terra“ – Kikinda, u Galeriji '73, Požeška 83a, Beograd. Otvaranje izložbe: petak, 24. oktobar u 20 časova.

 


Na izložbi u Galeriji '73 Kolja Milunović će se predstaviti skulpturama koje su nastale na Internacionalnom Simpozijumu skulpture u terakoti TERRA u Kikindi tokom 2007. godine.

Kolja Milunović je prisutan na vajarskoj sceni od sredine šezdesetih godina prošloga veka. Pri tome, on se pored skulpture kontinuirano bavi crtanjem i slikanjem, a do sada je bio angažovan i na realizaciji nekoliko značajnih javnih spomenika.

U Galeriji ‘73 biće izloženo nekoliko skulptura od kojih svaka ima jasan naziv: "Ostrvo",  "Hleb, so i vino", "Nojeva barka", “Poruka iz Kolime" i "Trg gladijatora". Ove skulpture ne manifestuju nikakvo tematsko jedinstvo već pre Milunovićeva raznovrsna interesovanja.

Kako nikad dosad nije radio u terakoti ova izložba predstavlja značajno mesto u stvaralaštvu Kolje Milunovića. Na ovoj izložbi sustižu se određeni empirijski principi, poput naglašavanja apstraktnih kvaliteta skulpture (volumen, prostornost, komunikacija) i inovativni procesi podstaknuti izazovom rada u terakoti.


 

Izložba će biti otvorena do 06. novembra 2008. godine




Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                    subotom od: 10 do 15 časova


Ulaz je besplatan


 


Datum objavljivanja: 21.10.2008.