Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Teodora Zanoškar: Interaktivnost tela

Samostalna izložba slika autorke Teodore Zanoškar pod nazivom, "Interaktivnost tela" otvara se u Galeriji SKC Novi Beograd u sredu 15. januara u 19h.


 


Teodora Zanoškar (1995. Beograd) upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu 2014, smer primenjeno slikarstvo, u klasi profesora Miroslava Lazovića i na istom smeru završila master akademske studije školske 2018/2019. godine. Godine 2019. primljena je za redovnog člana ULUS-a, a iste godine stiče i status samostalnog umetnika. Učesnik je velikog broja grupnih izložbi.




„Jedna od ideja ovog projekta jeste prikazivanje istog tela na raznovrsne načine i kroz različite uglove percepcije. Moje istraživanje čini adaptacija tradicionalnih slikarskih tehnika ka savremenom izrazu i njihova transformacija u skladu sa mojim slikarskim jezikom i neuobičajenim materijalima. Na jedan od načina posmatranja tela navela me je tradicionalna zidna tehnika zgrafito. Ona me je zainteresovala za mogućnosti koje pružaju konkavnost i konveksnost oblika. U tom kontekstu, na platno sam primenila logiku svojstvenu zgrafitu, kreirajući trodimenzionalna tela, te su moji radovi savremena fuzija zidnog i štafelajnog slikarstva.“


 



Datum objavljivanja: 13.01.2020.