Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Teodora Stojanović: Iza pojavnog

Galerija Atelier DivArt, u četvrtak 11. novembra u 19h otvara se izložba slika
Teodore Stojanović “Iza pojavnog” Izložba traje do 21.11.2021.


 


Teodora Stojanović predstavlja se beogradskoj publici samostalnom izložbom „Iza pojavnog“ u galeriji Atelier DivArt izborom slika u kombinovanoj tehnici na platnu. Do sada je umetnica izgradila autentičan i prepoznatljiv stil koji nosi u sebi ekspresivnost i nadrealizam, a u pojedinim segmentima se približava apstrakciji. Na Teodoru Stojanović snažno je uticalo stvaralaštvo njenog profesora Vladimira Veličkovića, kao i slikarstvo Zorana Mušića, Dada Đurića, Florijana Eneman i Erika Lakombe.



Prostor za izlaganje Teodora Stojanović dobila je u sklopu nagrade koja joj je dodeljena na izložbi „Magnovenje“ gde je učestvovalo više od 100 umetnika iz Srbije i regiona u organizaciji Atelier DivArt početkom 2021. godine.

U ovm ciklusu slika umetnica se pita šta su stvarnost i njeno opažanje, dovodeći u pitanje realnost sveta u kojem se nalazimo. Kao pandan realnosti postavlja čula i osetljivost duše, dok  je sam život mistično, spiritualno iskustvo gde granice postoje samo za telesno. U svojim slikama Teodora predstavlja svet onostranog otkrivajući ga posmatraču.



Teodora Stojanović (Beograd, 1981.) diplomirala je na Akademiji Lepih umetnosti u klasi profesora Dušana Otaševića, a zatim završila i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića. Osim slikarstva magistar je filozofije koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu.  Izlagala je na više od 100 samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, SAD. Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a. Jedan je od izlagača na prvom Bijenalu fantastike koje je organizovala Fondacija Mihajlović - „Feniks“ oktobra 2021. godine.


 



Datum objavljivanja: 09.11.2021.