Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Teodora Nešković: Frendšip iz medžik

Prva samostalna izložbe mlade umetnice Teodore Nešković pod nazivom "Frendšip iz medžik". Izložba se sastoji od više likovnih celina, od scenografije preko instalacija do crteža i slika. 23 - 31.01.2023. Otvaranje izložbe 23.01. u 19h Kvaka 22, Ruzveltova 9, Beograd


 


Publika će biti i u prilici da vidi radove koji su nastali specijalno za prostor galerije Kvake 22.



Iz teksta za izložbu:



"Zašto crtać namenjen devojčicama, jedna velika reklama za plastične igračke, ima toliko verne, matore (konjine), muške fanove? Šta ih to privlači kod epizoda o nevinim dešavanjima, dilemama, dečijim problemima koji se uvek reše i imaju srećan kraj?



Infantilizacija je sve prisutna danas, odrastanje je stvar prošlosti, ne postoji način niti proces postajanja odrasle osobe. Večito smo u svetu mašte bez posledica i tegoba." (Radomir Vranjković)



Teodora Nešković (2001., Beograd), student je treće godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Prethodno je pohađala Školu za dizajn na smeru tehničar dizajna tekstila. Kasnije joj se šire vidici ka ostalim granama i partijama umetnosti. 2020-te godine se opredeljuje konkretno za slikarstvo. Pored slikarstva bavi se i vajarstvom korišćenjem silikonskih materijala. Takođe se bavi i animacijom, instalacijom i digitalnom grafikom. Živi i studira u Beogradu.



Datum objavljivanja: 19.01.2023.