Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Telo

Povodom 2. decembra, Međunarodnog dana ukidanja ropstva, u Kulturnom centru Rex održaće se jednodnevna izložba radova mladih umetnika i umetnica koji su nastali u okviru ovog programa. Utorak, 2. decembar, 19h.REX - Jevrejska 16.

 


Autorke/autori: Aleksandra Gavrilović, Aleksandra Rašulić, Anat Yefet, Dragana Grujičić, Dragana Lukić, Dušica Ivetić, Gorana Biljnja, Marija Zdravković, Martina Klapan, Veronica Castiglioni i Vladimir Pešić.

Odabir radova: Mina Aleksić i Marija Kučan (ASTRA)




Organizacija ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima - pored svojih osnovnih programa prevencije i direktne pomoci žrtvama trgovine ljudima, započela je rad na kreiranju novog pristupa u predstavljanju problema trgovine ljudima široj javnosti, uz promovisanje kvaliteta rada mladih autora.




Povodom 2. decembra, Međunarodnog dana ukidanja ropstva, u Kulturnom centru Rex održaće se jednodnevna izložba radova mladih umetnika i umetnica koji su nastali u okviru ovog programa. Radovi odgovaraju na temu 'Telo', korespondirajući na taj način sa ASTRINIM principima orijentacije ka čoveku i sprečavanju njegove zloupotrebe u savremenom društvu. Umetničkim i autorskim angažmanom ASTRA želi da pokaže da se telo više ne posmatra hijerarhijski binarno vrednovano u odnosu na duh, da je telo naš identitet. Posebna pažnja usmerena je na pitanje roda - povezanost tela i seksualnosti u najširem smislu, od orijentacije, preko fetiša, do ličnog stava.

www.astra.org.rs


 


Datum objavljivanja: 30.11.2008.