Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tatjana Milošević Mandić

Izložba slika Tatjane Milošević Mandić održaće se u periodu od 9. do 21. juna 2008. godine, u Galeriji SULUJ.

 


Tatjana Milošević Mandić / 1975.g. – Beograd / je umetnica čije je vizuelno interesovanje vezano za rad u različitim medijima.

Prvo i osnovno je slika, za šta je svojevremeno  tri puta nagrađivana, pa potom, instalacija, video ali i 3 D animacija.Tatjana je trenutno na poslediplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu, odsek za scenski dizajn, sa diplomom FLU - Cetinje, slikarstvo. Do sada je imala zapažena učešća na raznovrsnim grupnim projektima, izložbama i radionicama  u zemlji i inostranstvu, a ovo joj je četvrta samostalna izložba.


 

"Stiče se utisak da je u Tatjaninom likovnom izražavanju dominira crtež/kontura i figuracija koja nas smešta u svet animiranih filmova, na prvi pogled njeni motivi su naizgled iz sveta priča za decu, sa predstavama devojčica, igračaka, malih psića, medvedića, leptira,veverica…

Na drugi pogled, shvatamo da se radi o surovom i bezočnom svetu odraslih, u kojem se kontinuirano  rušene i urušene iluzije očitavaju umorom, suzama,omčama o vratu ili vezanim-sputanim udovima… Srculenca, jagodice , trešnjice, isprepletane su sa pretećim i  "zločestim"    četvortonožnim ljubimcima koji se pretvaraju u svoju suprotnost.Karikaturalno i upečatljivo , ekspresivno po principu slatko-bolno,Tatjana Milošević nas uvodi u svet realne izvesnosti koji nimalo nije ružičast ni nevin."


 


Datum objavljivanja: 07.06.2008.