Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tanki rezovi Saku Pasilahtija

U Kulturnom centru Beograda, u Galeriji ARTGET (Trg Republike 5/I) u petak,
28. avgusta u 20 sati biće otvorena izložba fotografija, "Tanki rezovi / Thin Slices", finskog autora Saku Pasilahtija (Saku Paasilahti). Izložba će trajati do 20. septembra.

 


Na izložbi, koja će biti otvorena do 20. septembra, publika će moći da vidi 25 Pasilahtijevih originalnih fotografiju iz ciklusa/projekata Theatro Anatomico  i  Gourmet Fiction. 


Pasilahti kao umetnički fotograf radi od 1990. Glavne teme njegovih ranih radova vrte se oko pitanja čovekovog sveta, istorije i hrane, u kojima sučeljava prošlost sa savremenim vremenom, tretirajući ih na veoma apstraktan, fiktivan način. Njegove fotografiju imaju više značenjskih međusobno zavisnih/povezanih slojeva koji u različitoj meri  otkrivaju skrivenu i neočekivanu simboliku. U većini svojih projekata Pasilahti koristi eksperimetalne fotografske tehnike, koje su važan deo istraživačkog procesa kako na konceptualnom tako i na tehničkom nivou. 


Saku Pasilahti (Saku Paasilahti, 1967, Helsinki, Finska) magistrirao je fotografiju na  Univerzitetu za umetnost i dizajn u Helsinkiju 1995. Izlagao je na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi u Finskoj i širom Evrope, a objavljene su i tri knjige sa njegovim projektima. 


Radno vreme Galerije je  od 12 do 22 sata, svakog dana sem ponedeljka.


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


Datum objavljivanja: 27.08.2009.