Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tamara Jovanović Mana: Kontra ton - foto instalacije

Foaje Kulturnog centra Pančeva,Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo, izložba fotografija Umetnički projekat "Kontra ton"- foto instalacije, autorka je Tamara Jovanović Mana od 21. januara do 18. februara, otvaranje: 21. januar, u 19h.

 




Umetnički projekat „Kontra ton“ sastoji se od fotografija napuštenih kombinata i industrijskih zona, starih prostora i ruina, kao i fotografija na kojima se nalaze objekti dovedeni do nivoa apstrakcije. Deo izložbe koji pokriva ruine je prikazan prošle godine u Vršcu, u galeriji Kulturnog centra. Mana bira neobične, mrtve scene koje zahvaljujući neverovatnom režijskom pristupu inspirišu poseban Mana kontekst. Skoro na svakoj fotografiji mogli ste prepoznati uticaj Bergmana, italijanskog neorealizma, ranog Linča ...



Napuštene zgrade, kuće bez duša sa šupljim prozorima za Mana su „prozori u novi svet“. Tamo gde u prvom planu vidimo samo ostatke nekakvog okvira fasade i prozora, na drugi način kroz ovaj okvir često nalazimo neverovatan i živi svet. Ponekad su okviri takvi da možemo videti beskonačan broj sveta, odnosno prozore u kojima u kasnijim planovima postoji niz prozora na prozorima.





Mana je rođena 1992. godine u Vršcu. 2011. godine se upisala na Filmsku školu u Beogradu. Fotografijom ozbiljno počinje da  se bavi od 2014. Objavila  je roman - "Beli golub" 2007, god.



Živi i radi u Vršcu.





https://www.manaphotoart.com/



https://www.facebook.com/photographymana/


 





 


Datum objavljivanja: 20.01.2020.