Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Tamara Dragan: Surface Space

U beogradskoj Galeriji `73e u četvrtak, 6. avgusta 2020. g. otvorena je izložba pod nazivom „Surface Space“ – umetnice Tamare Dragan.


 


"Serija radova Surface Space započeta je krajem 2017. godine, kao prva serija i početak novih ideja i razmišljanja o tematici prostora kao širokog polja istraživanja, u koje sam i ranije zalazila istraživajući odnose unutrašnjeg i spoljašnjeg, galerijskog i skulptoralnog, imaginarnog i stvarnog prostora. U svojim prethodnim radovima bavila sam se prostorom na jedan drugačiji način. Ispitivala sam prostor kao stanište skulpture, koji je zahvaćen samom formom, u jednom pogledu, i iluzionistički prostor koji se pojavljivao u mojim radovima sa ogledalima, gde je akcenat bio na odnosu prostora koji se nalazi u odrazu, prema posmatraču/galeriji, u drugom pogledu. Novim radovima, tamatiku prostora postavljam u jednu drugačiju korelaciju, tako što sužavam polje koje taj prostor zahvata, prelazeći iz slobodne skulture u reljef." T. Dragan

Tamara Dragan rođena je 1990. godine u Beloj Crkvi. Akademiju umetnosti upisuje 2009. godine na odseku vajarstva u klasi profesorice Gordane Kaljalović, a master studije završava 2016. u klasi profesora Tomislava Todorovića. Učestvovala je na više grupnih izložbi, između kojih je i izložba Niš Art Fondacije „Mladost 2018“, kao i internacionalna  izložba “Banatski Paviljon”, u Temišvaru. Realizovala je i dve samostalne izložbe, u muzeju u Beloj Crkvi i Kulturnom centru Novog Sada. Dobitnica je nagrade Umetničke livnice „Stanišić“ za najuspešniji umetnički rad iz stručno umetničke discipline vajanje 2013. godine.





Izložba će trajati do 18 avgusta 2020. g, a svi posetioci se mole da poštuju mere zaštite u skladu sa zvaničnim preporukama. Nošenje maski je obavezno.



 


Datum objavljivanja: 10.08.2020.