Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Svetska nedelja zelene gradnje

Kulturni centar Beograda, Galerija Artget, sreda, 25. septembar, od 9. do 17. sati Nešto više od nedelju dana nas deli od Svetske nedelje zelene gradnje i kampanje BuildingLife.

 



 


Kao svoj ključni događaj tokom ove nedelje, Savet zelene gradnje Srbije organizuje konferenciju KAKO GRADIMO SUTRA? Kulturni centar Beograda i serijal „Arhitektura u kontekstu“ se pridružuju svetskoj kampanji promocije održivih principa gradnje i podržava nacinalnog člana Savet zelene gradnje Srbije, otvarajući svoj prostor za predstavljanje principa i dobrih praksi iz ove oblasti.



Cilj Konferencije je da se podigne svest o emisijama CO2 iz svih faza životnog ciklusa zgrade, a saznanja treba da budu osnov da se podstaknu nove prakse i novi načini razmišljanja kako bi se radilo na smanjenju tih emisija. Okretanjem ka principu net zero emisija, građevinski sektor može doprineti stvaranju održive zajednice i još pokrenuti ekonomski rast.



Doba sve uočljivijih klimatskih promena postavlja nove izazove već sada, zato je sada aktivnost u pravcu odgovornog i održivog delovnja bitna kako za nas tako i za buduće generacije. Klimatske inicijative, koje se pokreću širom sveta, nam to i potvrđuju, a inicijativa za dekarbonizaciju je njihov osnov.



Transformacije su potrebne u svim segmentima građevinarstva, počev od donosioci odluka, sektora nekretnina, proizvodnje materijalia, projektovanja, izvođenja, preko održavanja i upotrebe od strane samih korisnika, pa sve do rušenja i reciklaže,odnosno reupotrebe. Zato WorldGBC Svetski Savet zelene gradnje), kao nosioc kampanje, poziva sve zainteresovane da se, na lokalnom nivou, pridruže nacionalnim Savetima zelene gradnje širom sveta i pomognu u izgradnji bolje budućnosti!


 



Datum objavljivanja: 16.09.2019.