Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Svetlana Ninković: Nit

Izložba „Nit“ umetnice Svetlane Ninković biće otvorena u sredu 11. maja u 20 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

 



 


Posetioci izložbe imaće priliku da vide do sada najveću sliku autorke kao i nekoliko pratećih video radova.



„Godine manje vrede nego jedan dan, a život manje nego ljubav, kaže Elijar. Ljubav je ta koja odmotava klupko (ne)vidljivih niti koje nas sve povezuju. U Jedno. Da bismo sagledali “big picture” kako kaže Svetlana Ninković svojom najvećom slikom do sada, potrebno je da pogledamo u sebe, damo ljubav, a onda mirno sačekamo da se ona vrati. Jer ljubav se vraća onima koji je daju. Vrati se tananim nitima kojima smo svi povezani. U Jedno.“ kaže Momčilo Antonijević.



Svetlana Ninković rođena je 16.05.1982. godine u Zemunu. Diplomirala je 2006. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku. Član je udruženja "Likovni krug", izlagala je na 22 samostalne  i oko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.



Izložbu „Nit“ koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW biće otvorena do 21. maja 2022. godine. Radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 10 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.


 



Datum objavljivanja: 09.05.2022.