Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Svako Svoju Stupicu Stvara

Izložba "Svako Svoju Stupicu Stvara" autora Zorana Todovića otvara se 16. aprila u 19 sati u Galeriji Qucera u Rakovici. Novu ambijentalnu instalaciju Zorana Todovića čini prostorni crtež castavljen od traka revijalne domaće štampe, isprepletane po unutrašnjosti galerijskog prostora.

 


Za razliku od prethodnog ambijentalnog rada "Beogradski zid", ovde je prostor slike, siže, koncentrisan u "periferiji" ambijentalnog crteža na kome se prepliću fragmenti informacija u susretanjima i eventualnom naknadnom čitanju fotografskih, tekstualnih informacija. U pitanju je vremenski izmešten negativ-rad ranijeg rada u procesu, prikazanog u drugom prostoru, ali sa direktnom vezom, iskazanom, realizovanom u procelju Galerije Grafički kolektiv u aprilu prošle godine u Beogradu. Ova jedinstvena papirna mreža, reči i slika, svojom ukupnošću, sugeriše svojim međuprostorima , poziva na promišljanje sopstvenog bitisanja i zatvaranje bića, i fizički i psihički, u okvire ličnih predrasuda i nemogućnosti slobodnog kretanja uprkos krhkosti elemenata koji nas ograđuju i sputavaju.


Na prvi pogled čini se da imamo Ne Sliku, Ne Skulpturu, dok u sledećem trenu celokupnu inscenaciju možemo percipirati i kroz prizmu makro- crteža iskazanog postupkom kolaža u "slobodnom" prostoru.


Izložba traje do 30. aprila.


 


 


Datum objavljivanja: 11.04.2009.