Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Subjektivni atlas Srbije

Promocija publikacije "Subjektivni atlas Srbije", održaće se u utorak, 16. juna, u Domu omladine Beograd, Sala na I spratu, u 19 časova. Učesnici: Annelys de Vet, Vladimir Arsenijević i drugi učesnici projekta.

 


Subjektivni atlas Srbije je projekat nastao na inicijativu kulturnog centra De Balie iz Amsterdama, Doma omladine Beograda i holandske dizajnerke Anelis de Vet, a realizovan je kao uvod u manifestaciju "A Rough Giude to Amsterdam", koja je održana od 28. do 30. novembra 2008. u Domu omladine Beograda.


Posle Subjektivnog atlasa EU iz perspektive Estonije (2003), Subjektivnog atlasa Holandije (2005) i Subjektivnog atlasa Palestine (2007) Anelis de Vet je pozvala mlade umetnike da mapiraju Srbiju na sebi svojstven način: politički, kritički, kulinarski, romantični, pozitivni ili negativni - pri čemu polazna tačka uvek mora biti lična angažovanost, da bi se stvorila ljudska, autentična, iskrena slika o određenoj sredini. Uz pomoć sredstava grafičkog dizajna, kreativna energija učesnika radionice, koja je trajala dve nedelje u prostoru Magacina u Kraljevića Marka, razvila je čitav niz alternativnih gledišta i stavova prema svom društveno-političkom entitetu. U radionici je učestvovalo preko 20 mladih dizajnera, umetnika, fotografa, arhitekata i studenata i rezultat je publikacija koja je početkom aprila objavljena u izdanju Doma omladine Beograda.


Posle uspešne promocije izdanja u kulturnom centru De Balie u Amsterdamu 17. aprila 2009. kojoj je prisustvovao veliki broj umetnika i saradnika centra De Balie, beogradska promocija će okupiti sve učesnike i organizatore projekta. Na promociji će govoriti Annelys de Vet i Vladimir Arsenijević, kao i učesnici i organizatori projekta.


 


 


Datum objavljivanja: 15.06.2009.