Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studio Artaktivno

Studio Mano (edukativna dečija likovna radionica u MSUV), organizuje izložbu slika dece koja učestvuju u redovnom programu Studia "ARTAKTIVNO", utorak, 17. april, u 19h, Hol Pokrajinskog sekreterijata AP Vojvodine.


 


Na izložbi će biti predstavljeno oko 30 radova na platnu velikog i srednjeg formata. Osnovni motiv slika je ljudska  figura - akt,  koja se pokazala kao omiljena tema malih umetnika. Bez obzira na njihovo godište, deca su ovoj disciplini pristupala sa puno interesovanja i maštovitih resenja.



Slike su rađene u u kombinovanoj tehnici i svaka pojedinačno nosi poruku, na koji način deca doživljavaju svet oko njih i kako vide čoveka u savremenom okruženju.



Studio Mano ove godine obeležava 10.godina rada i izlozbom ARTAKTIVNO želimo da pokažemo da granice dečije kreativnosti i zrelosti u radu, postoje samo onda kada su im nametnute.



Uzrast dece: od 4 do 13 godina.



Udruženje gradjana Studio Mano je edukativni likovni studio za decu i odrasle.



U program Studija uključena su deca uzrasta od 5 do 14 godina, kao i stariji polaznici. Rad sa decom baziran je na teorijskoj i praktičnoj edukaciji, koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku, kroz grupni i individualan rad, kao i čirok spektar tema i materijala.



Afirmaciju najmlađih kreativaca ostvarujemo putem aktuelnih konkursa, kroz saradnju sa sličnim udruženjima u zemlji i inostranstvu i kroz godišnju prezentaciju radova polaznika u izlagačkom prostoru Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu.



Polazeći od cinjenice da obrazovanje predstavlja snazan instrument društvenog razvoja, Studio Mano zajedno sa MSUV, sprovodi prepoznatljivu kulturnu politiku, koja će omogućiti učešće dece u javnom kulturnom životu.



Stvaranjem uslova za efikasno uključivanje najmlađih u programske radionice ovog tipa, nas krajnji cilj je polaznik - aktivan učesnik u kulturnom zivotu grada u kom žive.


 



Datum objavljivanja: 12.04.2012.