Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studije u Ankari

METU diplomski program iz istorije arhitekture na Srednjeistočnom tehničkom univerzitetu (METU), Ankara, Turska, nudi mogućnost sticanja diplome na nivou mastera i doktorskih studija (MA i Ph.D.).

 


METU diplomski program iz istorije arhitekture nudi mogućnost sticanja diplome na nivou mastera i doktorskih studija (MA i Ph.D.). Program omogućuje obuku vezanu za različite periode i geografska područja arhitektonske kulture i okruženja, sa ciljem da se diplomci opreme kvalitetnim poznavanjem ove oblasti, istraživačkim veštinama, i inicijativom da se upuste u inovativnu stipendiju kako na internacionalnom, tako i na domaćem nivou.


Interesovanja i disciplinarna pozadina fakulteta pokrivaju različita polja istorije i teorije umetnosti i arhitekture. Program je povezan sa Odeljenjem arhitekture a ponuđen je od strane Instituta društvenih nauka.


Ne postoji disciplinarno ograničenje za one koji se prijavljuju, ali su posebno poželjni aplikacioni formulari diplomaca arhitekture, i sličnih oblasti: dizajna, likovnih umetnosti, društvenih nauka.


Kandidati iz svih oblasti treba da pokažu interesovanje i poznavanje istorije arhitekture kroz transkripte, portfolio i motivaciono pismo, kao i zadovoljavajuće rezultate prijemnog ispita.


Poznavanje engleskog jezika se zahteva od svih kandidata. Od primljenih studenata se može očekivati da pohađaju pripremni kurs.


Dodatne informacije...


 


Datum objavljivanja: 15.06.2008.