Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba u MPU

Otvaranje izložbe diplomskih radova studenata Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti, subota 25. oktobar u 19 časova, galerija "Žad", Muzej primenjene umetnosti, Vuka Karadžića 18

 


Viša škola likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, osnovana je 1987 godine, i po svom obrazovnom programu i nastavi jedinstvena je u zemlji. U toku dve decenije postojanja, prolazila je reforme i transformacije, po pravilu usmerene studentima i njihovim potrebama. Od školske 2008/09 godine prerasla je u Visoku školu, pokazujući time da je ispunila norme koje je kvalifikuju da se kontinuirano razvija držeći se standarda istovetnih onima koji postoje u zajedničkom evropskom obrazovnom prostoru.Pored dva studijska programa - Dizajn enterijera i Grafički dizajn, Škola takođe očekuje i okončanje akreditacionog procesa za treći studijski program - Likovna kultura.




U cilju ostvarivanja novog reformskog koncepta, sa standardima savremenog praktičnog i teoretskog obrazovanja za specifične umetničke profile, studenti su u mogućnosti da se po završetku školovnja direktno uključe u proces rada.

Za pokazane rezultate rada, škola je dobitnik mnogih priznanja, kao i velikog broja pozitivnih prikaza u više istaknutih medija. Škola je razvila i permanentno održava kontakte sa srodnim ustanovama u zemlji, kao i sa ustanovama iz Evrope i SAD. Na izložbi će biti prikazani diplomski radovi studenata sa smerova Dekoracija enterijera i Grafički dizajn, kao i radovi iz predmeta Vajanje studenata završne godine smera Nastavnik likovne kulture.


Portfolio Muzej primenjene umetnosti


Datum objavljivanja: 24.10.2008.