Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba fotografija

U petak, 12. januara od 19h u Parobrod, na promociju kalendara za 2018. god. i otvaranje izložbe umetničkih fotografija studenata Katedre kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

 



Najstarija i najuglednija umetnička škola u Srbiji povodom svog jubileja organizovaće brojne kulturne i umetničke događaje, kao i naučne skupove tokom cele godine.


Prva u nizu je izložba umetničkih fotografija studenata Katedre kamere FDU, kao i promocija kalendara za 2018. Nastavnici, saradnici i studenti Fakulteta dramskih umetnosti decenijama unazad ključni su pokretači i akteri kulturno-umetničke i medijske scene, njihov rad i angažman vidljiv je u svim sferama umetničkog, javnog života.



Prvi u nizu događaja zakazan je već za 12. januar - tada će biti promovisan kalendar za 2018. godinu i otvorena izložba autorskih, umetničkih fotografija studenata Katedre kamere FDU među kojima su i Luka Trajković, Uroš Petrov, Vuk Papić, Igor Lazić, Boško Đorđević, Marko Milošević, Kosta Đuraković, Vladimir Đurić, Milica Drinić, Aleksa Radunović i Vidoje Vujatović.



Fotografije su nastale pod mentorstvom Aleksandra Kostića, vanrednog profesora i Branka Sujića, docenta na Katedri kamere FDU.



Promišljajući stvarnost i beležeći svet u kom živimo, studenti Katedre za kameru  svojim fotografijama donose autentičan, živ, vizuelni materijal posebnog senzibiliteta i sa jakim autorskim pečatom. Pored fotografija iz kalendara, publika će moći da pogleda poseban foto serijal u okviru prateće izložbe. Cilj ove postavke je da predstavi nove, mlade umetnike koji će svojim talentom sasvim izvesno obezbediti svoje mesto na savremenoj umetničkoj sceni.



Izložba fotografija studenata Katedre za kameru FDU biće otvorena od 12. do 18. januara u UK Parobrod.


 





 


Datum objavljivanja: 10.01.2018.