Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba

U ponedeljak, 26. decembra u 19 sati u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53, otvara se izložbua crteža, slika i akvarela najboljih studenata Univerziteta Umetnosti, Beograd.Izložbu otvara Rektor Univerziteta umetnosti prof. dr. Ljiljana Mrkić Popović.


 


Milica Lazarević je rođena 1988.god u Halmstadu, Švedska. Završila srednju umetničku školu u Nišu na odseku dizajn tekstila 2006. uz priznanje Đaka generacije.  Od 2008. Milica je stipendista republičkog fonda za naučni i umetnički podmladak. 2011.god diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku zidno slikarstvo. Crtеži i slike nastale tokom pete godine obuhvataju istraživanje ljudske komunikacije kroz portret.  Paralelno se povlači i motiv dečijeg igrališta, tj metafizički prostor koji predstavlja skup iskustva i dozivljaja našeg detinjstva koje nosimo sa sobom.



Vladan Sibinović je rođen 1987. Srednju školu "Tehnoart - škola za mašinstvo i umetničke zanate" Beograd, smer: Konzervator kulturnih dobara  završava 2006. Prve dve godine osnovnih akademskih studija Fakulteta likovnih umetnosti je u klasi red. prof. Velizara Krstića, treću godinu  završava u klasi red.prof. Jovana Sivačkog.  Diplomske akademske studije-Master u klasi prof. Jovana Sivačkog, sa prosečnom ocenom 10,00/10,00. 2008. dobija stipendiju za 1000 najboljih studenata- Republika Srbija, Ministarstvo za  omladinu i sport, a 2009. stipendiju Letnje umetničke akademije Traunkirchen, Austrija. Tokom 2010. I 2011. bavi se konzervatorskim i restauratorskim radovima na sarkofazima i mermernim biforama u manastiru Sopoćani.


 


 



Datum objavljivanja: 23.12.2011.