Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba

Srećna galerija SKC Beograd ciklus izložbi afirmacija mladih / studentske izložbe, Škola za dizajn , Beograd, tragom materijala godišnja izložba radova na predmetu i sekciji fotografije.

 


Autori izložbe: Ranka Hrvaćanin i Goran Redžepi, profesori fotografije





Po rečima profesora, autora postavke: „Naziv ove izložbe krije teksturu kao likovni element, tj. jedan od osnovnih likovnih elemenata u nizu njihovog praktičnog izučavanja.

Jednogodišnji osnovni kurs učenja fotografije u Školi za dizajn u Beogradu, predviđen je školskim planom i programom, na drugoj godini školovanja u redovnoj nastavi.

Savladavanje tehničko-tehnološke i likovno-estetske osnove, u nekim elementima specifičnim za oblast fotografije, daje učenicima solidnu osnovu da kroz foto sekciju, u svim segmentima podignu nivo radova, iznad školskog standarda i proseka.

Specifičnost fotografske prezentacije teksture je ulazak u strukturu materijala, izborom kompozicionog kadra i najadekvatnijeg osvetljenja, čime se postiže i potencira sama materijalizacija. Zahtevni okvir prisutnosti teksture kao dominantnog likovnog elementa u beleženju ovih fotografskih motiva, daje autorima neograničene mogućnosti u likovnom pristupu, kroz različite poetike, koje se kreću od realnog prikaza, geometrizacije i apstrakcije, pa do enformelističnih struktura.

Planom i programom, u redovnoj nastavi, a kasnije i na Sekciji obrađuju se likovni elementi sa aspekta fotografskog medija. Slobodna tema je redovno prisutna i učenici obrađuju teme po ličnom izboru.

Foto sekciji Škole za dizajn iz Beograda je glavni cilj da polaznike nauči da, u moru digitalnih slika, prepoznaju neophodan kvalitet za ono što fotografija mora posedovati, kako u tehničkom tako i u estetskom pogledu... “

 


 


Datum objavljivanja: 13.04.2022.