Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba

U Galeriji FLU i IZLOZIMA FLU (Knez Mihailova 53, Beograd), do ponedeljka 22. 11. 2021. godine možete da pogledate izložbu radova studenata iz klase Branka Rakovića redovnog profesora FLU.

 


Izlažu studenti:

IV godine

Anja Arambašić, Jovana Dabić, Polina Izvekova, Katarina Milićević;

Master studija

Milena Brković, Igor Gardinovački, Miljana Mitrović, Rada Vukašinović;

Doktorskih studija

Bojna Bojčić, II god. dr, Teodora M. Nikolić, II god. dr, Teodora Rakidžić, II god. dr, Milan Kacevski, I god. dr


 


Postavka u Galeriji FLU i izlozima fakulteta, presek je radova studenata koji sada studiraju četvrtu godinu, takođe studenata sa diplomom mastera, kao i doktoranada prve i druge godine. Ovih dvanaest imena na samom je početku svoga umetničkog učešća u obilju pojava na javnoj kulturnoj sceni. Zraci sa slika koje vidimo sijaju na savremen način u klasičnom slikarskom procesu. Imamo i predele i enterijere i ljudske figure, kao likovne motive, viđene dušom mladih slikara. Svaki rad je slikan vrlo ozbiljnom posvećenošću i svežinom, koju mladost svojom snagom može da postigne.

Međusobno razlličiti po svom načinu rada, slikarke i slikari na ovoj izložbi sa ponosom predstavljaju svoj likovni jezik, ovoga puta zajedno, u okviru jednog prostora, pre definitivnog kretanja u daljine svojih budućih životnih puteva. Ova izložba je podsećanje na zajedništvo ovih mladih ljudi u težnji i borbi za svoju umetnost i

za smisao kulture u najboljem smislu.


U Beogradu, oktobra 2021. godine.

Branko Raković,

profesor FLU


 


Datum objavljivanja: 16.11.2021.