Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba

Srećna galerija SKC-a od 27. maja do 12. juna,ciklus uzložbi Afirmacija mladih / studentska izložba odseka za umetnost i dizajn VŠLPUSS/BAPUSS godišnja izložba najboljih studentskih radova


 


Izbor radova, organizacija i postavka izložbe: prof. dr um Miodrag Krkobabić, rukovodilac Projekt Art ©entra



Izložba Sve nojbolje od..., predstavlja izbor najboljih radova studenata ODSEKA ZA UMETNOST I DIZAJN, VŠLPUSS/BAPUSS u školskoj 2020/2021 godini, koji svojim kvalitetom prevazilaze školske okvire i zaslužuju da budu izlagani u javnom, galerijskom prostoru. Naglasak je na inovativnom i eksperimentalnom pristupu savremenoj produkciji audiovizuelnih sadržaja (fotografija, digitalna slika, digitalni video i animacija, koncept i karakter dizajn, audiovizuelne kompozicije, grafički, interfejs i web dizajn, tipografija, plakat, ambalaža, 3D renderi karaktera, scene prostora, scenografija i rekviziti za scenu itd).

U skladu sa takvim pristupom izboru radova, od ove godine se ustanovljava Nagrada - Rade Kundočina za najinovativniji pristup umetničkoj produkciji. Žiri za dodelu nagrade radiće u sastavu: Nevena Hadži Jovančić; Radomir Levajac, prof.ss; mr Dragan Bošković, prof.ss; dr um Miodrag Krkobabić, prof.ss. iz polja umetnosti. Imena nagrađenih studenata biće objavljena na zvaničnim web stranicama škole, tokom trajanja izložbe.  

Ova izložba se organizuje kao deo praktične nastave studenata i održava u javnom prostoru, izvan zaštićenih okvira škole, što predstavlja i završni čin osamostaljivanja ali i promovisanja novih kolega koji se na taj način uvode na umetničku i dizajnersku scenu. Tako se stiče uvid u aktivnosti studenata ODSEKA ZA UMETNOST I DIZAJN, prati i podržava njihov rad, ali i podstiču da se bave vannastavnim aktivnostima.

Ovakvim projektima povezivanja škole sa galerijama, institucijama i ostalim značajnim činiocima umetničke scene, kao i uspostavljanjem partnerskih odnosa sa drugim relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu VŠLPUSS/BAPUSS preuzima na sebe ulogu lidera u obrazovanju stručnih kadrova za tzv. Kreotivne industrije.



Prof. Miodrag Krkobabić


 



 


Datum objavljivanja: 27.05.2021.