Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba

Četvrtak, 8, februar, 2018. godine u 19h, Galerija SKC Novi Beograd otvaranje zložbe radova studenata klase Miroslava Lazovića.

 



 


Fakultet primenjenih umetnosti, osnovan je pre više od šest decenija kao prva visokoškolska ustanova u oblasti primenjenih umetnosti.  Po programu i idejama Bauhausa osnovana je 1938. godine u Beogradu, Škola za primenjenu umetnost, koja je 1948. godine prerasla u Akademiju za primenjene umetnosti. Na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu školuju se stručnjaci za različite umetničke veštine i likovne discipline u oblasti primenjene umetnosti i dizajna u okviru deset specijalizovanih odseka: primenjeno slikarstvo, primenjeno vajarstvo, dizajn enterijera  i nameštaja, primenjena grafika, scenografija, kostim, tekstil, keramika, industrijski dizajn, konzervacija i restauracija.

Ova izložba je prvo galerijsko  predstavljanje studenata IV godine  Primenjenog slikarstva u klasi Miroslava Lazovića, vanrednog profesora za oblast zidno slikarstvo.


 



Datum objavljivanja: 07.02.2018.