Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Studentska izložba

Otvaranje izložbe radova nagrađenih studenata za školsku 2016/17. godinu u petak, 30. jula u 19 časova u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53.

 



 


Tokom Velike školske izložbe komisije koje su činili profesori i saradnici Fakulteta likovnih umetnosti dodelile su nagrade studentima slikarskog, vajarskog, grafičkog i odseka za Nove medije.



Tradicionalno su dodeljena priznanja studentima svih odseka: Velika nagrada FLU "Rista i Beta Vukanović, slikari" dodeljena je Svetlani Bulatović, studentkinji master studija u klasi Mrđana Bajića, red. prof.  Nagradu za crtež - studiju velikog formata, koja se dodeljuje studentima prve godine, dobila je Teodora D. Nikolić, a nagradu za sliku, takođe studiju velikog formata, koja se dodeljuje studentima svih odseka druge godine studija dobila je Teodora M. Nikolić. Nagrada za crtež na predmetu Večernji akt dodeljena je Adamu Voštiniću. Dobitnica nagrade za crtež "Stevan Knežević", za studente master studija, je Gorana Bačevac. Nagrada za osobenu kreativnu inovaciju iz fonda "Miloš Bajić, profesor ALU" dodeljena je Mariji Nikolić.



Na odseku za Nove medije od ove školske godine uvedena je nagrada Telekoma Srbija, koja je dodeljena Anđeliji Ranđelov.



Na slikarskom odseku nagradu FLU za slikarstvo "Rista i Beta Vukanović, slikari" dodeljena je Aleksandri Marković. Nagrada za sliku malog formata "LJubica Sokić, profesor ALU" dodeljena je Uni Knežević, za portret "Đorđe Bošan, slikar i profesor ALU" Dunji Ožegović, koja je nagrađena i za crtež nagradom "Stevan Knežević", koja se dodeljuje i studentima III i IV godine osnovnih studija. Filip Vidojević primiće nagradu iz fonda "mr Miodrag Janjušević, akademski slikar".



Nagradu FLU za grafiku ove godine dele Mila Sretenović i Aleksandar Sarić. On je dobitnik i nagrade za inovativni pristup grafici "Marko Krsmanović, profesor FLU". Marina Milošević dobitnica je nagrade „Boško Karanović, profesor FLU”, a za grafiku malog formata priznanje je dobio Filip Stefanović.



 Za rad na ručno pravljenom papiru nagrađena je Katarina Jovičić.



Na vajarskom odseku nagradu za skulpturu "Sreten Stojanović, profesor ALU" dobila je Nadežda Kirćanski. Na izložbi će biti predstavljeni i radovi Marije Rajšić, dobitnice nagrade "Vladeta Petrić, vajar". Jelena Mirković dobitnica je nagrade "Ilija Kolarević, vajar". Za skulpturu u materijalu  dodeljene su tri nagrade. Za rad u drvetu nagrađena je Tijana Zorić, za rad u kamenu Katarina Jovanović i za rad u metalu Marija Nešković. Nagrada livnice "Kuzmanović", koja se dodeljuje za portret dodeljena je Aleksandri Majstorović.



Pored tri nagrade koje se dodeljuju za mozaik, od kojih je prva nagrada dodeljena Tamari Seničić, druga Nikoliji Tubić  i treća Dunji Ćorlomanović, za rad na temu životinje u mozaiku dodeljena je nagrada "Vrt dobre nade" Ivani Jančić.



Izložba radova nagrađenih studenata biće otvorena do 12. jula u prostorima Galerije FLU i aneksu uz galeriju.


 







 





 


Datum objavljivanja: 28.06.2017.